SPG kjøper et kjøpesenter på Borgenhaugen, Sarpsborg

1 apr 2014

Scandinavian Property Group AS (SPG) har gjort ett förvärv i Sarpsborg.

Iseveien Köpcenter ligger i Borgenhaugen vid riksväg 111. Det är ett nytt köpcenter som blev färdigställt i april 2013 om totalt 6 021 kvm. Köpcentret ligger centralt i ett etablerat handelsområde med god exploatering och med enkel avfart från riksväg 111. Tomten är på 14 600 kvm med 203 parkeringsplatser utomhus.

– Detta är en stark lokal knutpunkt inom handel. Köpcentret är ett komplement till de befintliga starka handelsaktörerna i området. Köpcentret har en bra mix av attraktiva hyresgäster, ett stort gym och vårdcentral som genererar en hel del kunder. Fastigheten är helt ny och med måttliga hyror. Borgenhaugen är ett växande område med en befolkning på cirka 25 000 personer, och vi är optimistiska om den framtida utvecklingen av centret, säger Pål Hvammen, Partner i SPG.

Köpare är SPG Iseveien AS, ett bolag med norska investerare samt SPG.