Scandinavian Property Group startar bolag med fokus på bostadsutveckling i Stockholm

9 sep 2014

Scandinavian Property Group (SPG) har, genom SPG Bostad Stockholm AB, gjort sitt första förvärv. Bolaget har av Kjell Ericsson Fastigheter AB förvärvat fastigheten Kadetten 29 i Vasastan, centrala Stockholm.

2012 startade SPG ett bolag med fokus på produktion av hyresrätter i regionstäder i Sverige. Bolaget har idag cirka 480 hyresrätter under pågående produktion samt kommer inom 6 månader påbörja produktion av ytterligare cirka 750 st hyresrätter.

SPG Bostad Stockholm AB har i och med förvärvet av Kadetten 29 gjort sitt första förvärv. En fastighet om cirka 10 000 kvm samt ett garage. Fastigheten är idag fullt uthyrd till bland annat Jensen Education, Dahl och IDG.

Ashurst var juridiska rådgivare för SPG Bostad Stockholm och Nordier var säljarens rådgivare i samband med transaktionen.