Scandinavian Property Group har förvärvat mark för uppförande av 430 nya bostäder i Burlöv, norr om Malmö

21 jan 2015

Scandinavian Property Groups (SPG) bostadssatsning etablerades under 2012 med fokus på att utveckla bostäder i regionstäder i Sverige. Per idag har Bolaget 480 hyresrätter under produktion samt förvärvat fastigheter i centrala Stockholm med möjlighet till konvertering till Bostadsrätter motsvarande 13 000 kvm.

Burlövs kommun har ett fantastiskt läge mitt i hjärtat av Öresundsregionen. I närområdet finns flertalet universitet och högskolor samt två stora flygplatser. År 2020 kommer en ny tågstation att stå klar där Öresundståget kommer att stanna. Tågförbindelsen till Malmö och Lund tar endast 5 minuter.
Omtanken för miljön löper som en röd tråd genom hela projektet. Bostäderma kommer att värmas med hjälp av grundvattenvärme och solceller och byggs i enlighet med miljöklass Silver.

«- Förvärvet passar väl in i vår strategi att bygga miljösmarta bostäder i starka regionsstäder i Sverige. Tomten har ett fantastiskt läge i Burlöv med närhet till grönområden och handel. Den nya planerade utökningen av spårbunden trafik som binder ihop Lund med Malmö och Köpenhamn är viktig. Det gör att man som boende här inte kommer ha behov av bil, något som är i linje med den miljömedvetenhet vi har», säger Knut Holte, Managing Partner SPG