SPG förvärvar i två affärer detaljplanerad mark i Kungsängen, Upplands-Bro och i Fullerö Park, Uppsala

24 jun 2015

Scandinavian Property Group (SPG) genomför, i två separata affärer, ytterligare förvärv i Kungsängen, Upplands-Bro och Fullerö Park, Uppsala.

Förra veckan genomförde SPG två förvärv i både Kungsängen och Fullerö Park där målsättningen är att uppföra totalt cirka 450 hyresrätter. Nu har två ytterligare förvärv genomförts. Fastigheten i Kungsängen omfattar cirka 8 500 kvm BTA bostäder och förvärvas från HSB och fastigheten i Fullerö Park omfattar cirka 3 200 kvm BTA bostäder och förvärvas från Fullerö Park AB.

På båda fastigheterna avser SPG uppföra bostadsrätter.

Köparen har företrätts av dels Nordier Property Advisors samt Ashurst som har varit juridiska rådgivare. I och med detta förvärv kommer bostäder under produktion att uppgå till cirka 1 850 lägenheter.