Infranode og DIF kjøper sosial infrastrukturportefølje av SPG

18 apr 2018

Infranode og DIF er glade for å kunngjøre at de har kjøpt en portefølje av helse-, omsorgs- og skole-fasiliteter av Scandinavian Property Group (SPG).

Porteføljen består av fire rehabiliteringssentre, 41 omsorgshjem og syv barnehager. Disse ligger i all hovedsak i og rundt Oslo. Tilbudene i byggene drives av anerkjente og dyktige private helsetilbydere, som har leverandøravtaler med norske kommuner og de regionale helseforetakene.

– Etter investeringen i Akershus Energi Varme og Oslofjord Varme, er vi glade for å ha gjennomført vår tredje investering i Norge på ett år. Dette er også den første investeringen vi gjør innen sosial infrastruktur, sier Philip Ajina, som er medgrunnlegger og partner i Infranode.

Prosjektet eies 60 prosent av Infranode og 40 prosent av DIF. Som langsiktige eiere vil de tilby offentlig sektor og norske innbyggere fasiliteter med høy kvalitet, i samarbeid med leverandørene av private helse- og omsorgstjenester. I tillegg vil det være fokus på å øke størrelsen på porteføljen gjennom investeringer og oppkjøp.

– DIF er entusiastiske over å gå inn i det voksende private helse- og omsorgsmarkedet. Vi har etablert et sterkt partnerskap med Infranode og ser frem til å bygge videre på denne plattformen, sier Willem Jansonius, partner i DIF.

SPG har vært en pionér i det norske private helse- og omsorgsmarkedet og vil fremover fokusere på å utvikle nye konsepter rundt det voksende behovet for eldreboliger.

– Vi tror bestemt at Infranode og DIF vil være den beste eieren av denne porteføljen for fremtiden, vi vil også bistå dem med å bygge plattformen videre, sier Knut Holte, som er Managing Partner i SPG.