SPG og Bakkegruppen AS kjøper attraktiv tomt i Rælingen

17 des 2020

SPG har sammen med Bakkegruppen AS kjøpt en tomt på ca. 12 mål i Dammensvika i Rælingen kommune. Tomten ligger i et sentralt utviklingsområde, i gangavstand til Lillestrøm stasjon. Eiendommen omfattes av en større områderegulering, og gir rom for en utnyttelse som tilsvarer opp mot 180 nye boliger. Tomten har en veldig attraktiv beliggenhet med kun 600 meter til Lillestrøm Stasjon. Kjøpet er i tråd med SPGs strategi i Norge om å utvikle tomter i nærheten av strategiske knutepunkter.

 

Områdereguleringen som tilsvarer omtrent 300 boliger ble vedtatt av Rælingen kommune i desember 2019, og tomten skal gjennom en detaljregulering før utviklingen kan starte.

 

«Vi har tidligere utviklet flere tomter i Rælingen, og vi opplever en sterk etterspørsel i regionen etter nye leilighetskonsepter» sier konsernsjef i Bakkegruppen, Morthen Bakke.

 

Prosjektet vil være et samarbeidsprosjekt mellom SPG og Bakkegruppen, som sammen har flere pågående boligprosjekter under ferdigstillelse. De siste årene har selskapene samarbeidet om utviklingen av ca. nye 1000 boliger på Østlandet.