SPG selger boligprosjekt utenfor Stockholm til Patrizia for 650 millioner kroner

13 jan 2021

SPG selger boligprosjekt i Vegastaden, Haninge utenfor Stockholm til det tyske investeringsselskapet Patrizia. Prosjektet ligger i direkte tilknytning til en ny pendlertogstasjon, ca 20 min fra Stockholm Central.

 

Prosjektet består av totalt 10 600 kvm fordelt på 189 moderne utleieboliger, en ICA-butikk på gateplan og 121 parkeringsplasser i garasje. Ferdigstillese av prosjektet vil være januar 2022.

 

SPG har til sammen utviklet 292 leiligheter i Vega, hvor de første 103 leilighetene er sluttsolgt og innflyttet. Prosjektet vant Haninge kommunes arkitekturpris i 2020.

 

Vi fikk mulighet til å kjøpe et moderne prosjekt av god kvalitet, med gode kollektivforbindelser som gir en enkel og praktisk tilknytning til Stockholm sentrum. Vegastaden er en svært god beliggenhet, og vi vil fortsette å se etter nye muligheter i Sverige”, sier Johan Lagerdahl, Country Manager og Head of Asset Management, Patrizia Sverige.

 

Tango og Schjødt har vært selgers rådgivere i transaksjonen.