SPG kjøper stor utviklingstomt utenfor Stockholm

18 feb 2021

Scandinavian Property Group (SPG) har kjøpt en stor utviklingstomt av Trottel Holding AB, i Österåkers kommune utenfor Stockholm. Tomten er på 22 mål, og  ligger i direkte tilknytning til togstasjonen i Åkers Runö, ca 1 times togtur fra Stockholm central. I dag står det seks bygg på eiendommen,  som alle er utleid til ulike virksomheter.

 

”Vi er glade for at SPG forsetter arbeidet med utviklingen av denne attraktive bydelen i Österåker, en aktør som deler vårt syn på potensialet til området”, sier Thomas Stannow Lund, hovedaksjonær i Trottel Holding AB

 

Området er utpekt som prioritert utviklingsområde, og er en del av en pågående områderegulering. Oppstart av detaljreguleringen vil bli i løpet av 2021. Målet for utviklingen av området er å skape et attraktivt boligområde, med kort vei til funksjoner som kontor, handel, barnehage, eldreboliger og ulike fritidsaktiviteter.  Totalt vil utviklingen kunne gi ca. 45 000 BRA ny eiendomsmasse.

 

”Vi ser frem til at Åkers Runö utvikles til en innholdsrik bydel, med en trygg stasjon og at ytterligere en utbygger etablerer seg i kommunen”, sier Fredrik Nestor, sjef for eiendom og store prosjekter i Österåkers kommune.

 

Advokatfirmaet Schjødt har vært juridisk rådgiver for SPG.