SPG og Vold Eiendommer skal utvikle Hamars «indrefilet»

20 des 2022

Vold Eiendommer har siden 1960 tallet hatt virksomhet på Brygga i Hamar, som er en eiendom på ca. 10 mål som grenser ut mot Mjøsa.  SPG og Vold Eiendommer har nå inngått et partnerskap om å utvikle tomten til et fremtidig bolig- og næringsprosjekt.

«Vi ble i sommer kontaktet av Vold Eiendommer, som ønsket en partner inn i prosjektet, med relevant erfaring fra tilsvarende prosjekter i andre byer i Skandinavia «sier Knut Holte, Managing Partner i SPG.

«Vi har allerede ett pågående boligprosjekt i Hamar, og med nytt dobbeltspor fra Oslo-Hamar i 2027, med en reisetid på ca. 50 minutter, blir Hamar definert som en del av «Stor-Oslo», og vil bli en meget attraktiv destinasjon i fremtiden.»

«Vi valgte å ta med arkitekt Lund+Slaatto inn i prosjektet, basert på deres solide erfaring med byutvikling i Oslo. Vi ønsker å gi innbyggerne i Hamar en direkte tilgang til Mjøsfronten, og vi har derfor besluttet å kjøpe det gamle politihuset på Hamar (Brygga 20), for å kunne presentere en helhetlig plan for administrasjonen og politikerne i Hamar Kommune,» avslutter Holte.

 

Brygga 20 eies i dag av Tema Eiendom AS, og består av et næringsbygg på ca. 3.200 m2 BTA, med solide leietakere.

«Vi er svært fornøyde med at SPG blir vår partner i dette prosjektet, med deres solide erfaring med å utvikle spennende destinasjoner og sentrumsprosjekter», sier daglig leder Christian Vold i Vold Eiendommer, «disse to tomtene er Hamars «indrefilet» med direkte tilgang til Mjøsa, et steinkast fra togstasjon samt bykjernen i Hamar.

Det nye prosjektet vil inneholde et hotell på ca. 200 rom, samt et bygulv med restaurant og servicefunksjoner, i tillegg til ca. 170-200 leiligheter med fantastiske solforhold samt Mjøsutsikt.